среда, 10 апреля 2024 г.

 

Еко-модуль освітньо-інтерактивного міжнародного проєкту НОК України #OlympicLab 

https://noc.kr.ua/2024/04/11/ekomodul-proyektu-olympiclab-dlya-ditej-iz-rodyn-bizhentsiv-yaki-meshkayut-v-nimechchyni/ 

https://noc.kr.ua/2024/04/11/olimpijskyj-ekomodul-realizovano-z-uchnyamy-oleksandrijskoyi-gimnaziyi-suzir-ya-19/

 За ініціативи Кіровоградського відділення Національного олімпійського комітету України, Олімпійською академією України разом з волонтерською групою Євангельсько-лютеранської Парафії міста Шварценбек (Німеччина) та заступником директора з навчально-виховної роботи Гімназії «Сузір’я – 19» Олександрійської міської ради Кіровоградської області (Україна) - школа Олімпійської освіти Маргаритою Онищенко проведено спортивно - інтерактивний освітній міжнародний проєкт #OlympicLab Екологічний модуль.

    Захід проводився з метою поширення цінностей олімпізму, виховання почуття патріотизму, популяризації та розвитку олімпійського руху, стимулювання спортивної, творчої та соціальної активності серед дітей різного віку.

   У міжнародному заході взяли участь діти віком від 5 до 13 років та їх батьки. Цей унікальний проєкт об’єднав малечу з усіх куточків України та дітей з міста Шварценбек. Телеконференцію провела Онищенко Маргарита Леонідівна, розповіла юним спортсменам про проект #OlympicLab, та екологічні проекти НОК України та їх важливість, про важливість спорту в житті людини, олімпійські види спорту, а також Олімпійські цінності - досконалість, повагу та дружбу, кодекс честі спортсмена.

     Обговорили жахливі наслідки злочинної діяльності російських окупантів, які впливають на екологію в Україні та Європі. На прикладі підриву російськими окупантами в червні 2023 року дамби Каховської ГЕС та пагубні біолого - екологічні наслідки для екосистеми всього узбережжя Чорного моря та водойм Європейських країн. Токсичні речовини стрімко потрапили в Чорне море та принесли смерть його мешканцям та зміни в екосистемі. Усе живе в Чорному морі, озерах  та річках постраждало: унікальні водорості, які містять йод, мідії, рапани, риба та дельфіни.

   Під час інтелектуальної гри «Будь розумним! Сортуй сміття правильно!»

діти поділились досвідом сьогодення збереження навколишнього середовища про вміння правильно сортувати сміття та відповідально ставитись до майбутнього планети, змалечку турбуватись про своє здоров’я.  

Питання захисту навколишнього середовища є вкрай актуальними, враховуючи забруднення, глобалізацію, технологічність виробництв, заміновані території України, знешкоджені міста, ліса та поля.

   Під час розповіді волонтером Бернд Мюнхов з міста Шварценбек юні екологи прокачали свої знання як зберігати ліс навколо міста, як поводити себе під час прогулянок, які тварини мешкають, як користуватись оглядовими вежами маючи унікальну можливість спостерігати за місцевою фауною. А мешкають поруч з нами: кабани, олені, косулі, лиси, куниці, крижень, лебідь шипун, сапсан, беркут, скопа і багато інших.  






    З радістю всі присутні попрацювали із спеціалістом АРТ реабілітологом Реннее Крамер. Війна зумовлює сильний стрес, розчарування, страх. Арт терапія - це яскрава творчість без правил. Ефективний метод боротьби зі стресом, особливо в умовах війни. Для учасників заходу це чудовий спосіб поліпшити психологічний стан, а можливо для когось переросте у фантастичне захоплення.

    А під час рухливих ігор, конкурсів та естафет відбулась вибухова феєрія емоцій. Використання нестандартного обладнання стало фішкою рухливих ігор.

На уроці інформатики при вивченні теми «Презентація» здобувачі освіти 3-Б класу Гімназії «Сузір’я-19» Олександрійської міської ради презентували свої роботи: екодослідження. Учні мали провести пошукову роботу про важливість сортування сміття, про правила цього процесу, про органічні добрива, які можна отримати вдома та застосувати для підгодовування рослин, про терміни розкладання сміття в природі. Свої презентації школярі представили однокласникам та зробили висновок про важливість підняття теми збереження екології для зростання здорової нації.

    Усі учасники заходу отримали чудові призи та пам’ятні сувеніри, унікальну друковану продукцію від Кіровоградського відділення Національного Олімпійського Комітету України. 










НОК УКРАЇНИ  https://noc-ukr.org/news/24745/ 


Комментариев нет:

Отправить комментарий